Ajánlott oldalak

Eredetiségvizsgálatra van szüksége azonnal?
Telefonáljon és érdeklődjön a részletekről! +36-22- 503-380

A gépjármű eredetiségvizsgálat szükségessége

EREDETISÉGVIZSGÁLAT AZONNAL!! SZOMBATON IS!!! TELEFONOS EGYEZTETÉS ALAPJÁN MUNKAIDŐN KÍVÜL IS VÁLLALJUK!!!


Sokan nincsenek tisztában vele, miért van szükség eredetvizsgára egy gépjármű eladásakor, vásárlásakor, legyen szó magánszemélyekről, kereskedésből vásárolt járműről, hitel vagy lízing konstrukcióról.

Természetesen külföldről behozott jármű esetében is szükséges, hiszen a magyarországi forgalomba helyezéshez illetve átíráshoz ez elengedhetetlen az okmányirodában. Célja minden esetben, ahogyan a nevében is szerepel, az eredet - a jármű egyedi azonosítóinak - ellenőrzése. Időközben nem változott-e pl. az alvázszám és a motorszám. Ezzel ki lehet szűrni a bűncselekményen átesett járműveket. Cégünk vállal minden eredetiségvizsgálatot Székesfehérváron.

 

 

Díjak, árak, költségek 

I. Személygépjárművek
a) Kis kategória (1400 ccm hengerűrtartalomig) - 17000 Ft
b) Közép kategória (1401-2000 ccm hengerűrtartalomig) - 18500 Ft
c) Felső kategória (2001 ccm hengerűrtartalom felett) - 20000 Ft

II. Motorkerékpárok
a) 500 ccm hengerűrtartalomig - 15500 Ft
b) 500 ccm hengerűrtartalom felett - 17000 Ft

III. Kisteherautók (3,5t össztömegig) - 20000 Ft

IV. Tehergépkocsi
a) 3,5 és 7,5 t össztömegig - 21000 Ft
b) 7,5 t össztömeg felett - 22000 Ft

V. Autóbuszok
a) 20 fő a szállítható személyek maximuma - 21000 Ft
b) 20 fő feletti szállítható személyek esetén - 22000 Ft

VI. Mezőgazdasági vontató, lassú jármű - 20000 Ft

VII. Pótkocsi
a) Könnyű pótkocsi (lakókocsi) - 16000 Ft
b) Nehéz pótkocsi - 17500 Ft
c) Különleges pótkocsi (felépítménnyel ellátott) - 19000 Ft

 

A gépjárművek eredetének kötelező vizsgálatát a 90-es évek végén, 1998-ban vezették be azzal a rendeltetéssel, hogy kétes eredetű, feltételezhetően bűnözéssel összekapcsolható gépjárműveket ne engedjenek a forgalomba. A rendelkezés hatása nem maradt el, a lopott gépjárművek száma jelentősen visszaeset, azok értékesítése szinte teljesen ellehetetlenült.

Érvényessége

Fontos még tudni, hogy 60 napig érvényes egy fel nem használt eredetiségvizsga és értelemszerűen minden tulajdonos váltáskor újat kell készíteni, még akkor is ha csak 2 hónapig volt az autó nálunk és természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy minden rendben van vele. A szabályozásnak megfelelően a járművek tulajdonjog változásának bejelentésére egyébként is mindössze 15 nap áll rendelkezésünkre.

Mennyibe kerül 
Az eredetiségvizsgálat díja jelenleg 17000 Ft és 20000 Ft közöt változik, attól függően,hogy hány köbcentiméteres az autó, jármű stb. Adásvételkor általában megegyezés kérdése, hogy ki fizeti az eredetiségvizsgálat díját: az eladó vagy a vevő. Ezt a kérdést célszerű az áralku során tisztázni.

Menete

Hivatalosan a menet két lépcsőből áll. Az eredetvizsgáló nézi át a járművet és ellenőrzi az adatokat, amit továbbít a hatóság felé és ő hagyja jóvá az eredményt. Ennek nagy előnye, hogy nem befolyásolható az eredetvizsgáló. Tehát jobb, ha ezzel számolunk adás-vétel esetén, mind időben, mind anyagilag. Korábban könnyebb dolgunk volt, mert létezett mobil eredetvizsga állomás, ők hívásunkra bárhova kiszálltak. Ez nem olyan régen megszűnt azzal a céllal, hogy egységesítsék a vizsgálatot minden eredetiségvizsgáztató telephelyen. Összegezve fogjuk ezt fel egy szükséges lépésként, amely végeredményben a mi érdekeinket is szolgálja.

Mire ügyeljünk?

Ha autó vagy más jármű adásvételére kerül sor, akkor érdemes úgy intézni, hogy az adásvételi szerződés aláírása mindenképpen a sikeres erediségvizsga után menjen végbe, ezzel sok bosszúságtól kímélhejük meg magunkat.

 

Miért fontos az eredetiségvizsgálat?

Az eredetiségvizsgálat legfőbb célja, hogy a hatóság megszűrje a gépjárművek eladása során, hogy történt-e bűncselekmény, esetleg az eladó autó lopott-e. Az eredetiségvizsgálat során az arra illetékes hatóság megvizsgálja az autó érvényes papírjait és összehasonlítja az azonosítókat az autó jelöléseivel, megvizsgálja, hogy minden egyezik-e és történt-e manipuláció az autó egyes részeinek jelölésein.

Sokan nem tartják fontosnak az eredetiségvizsgálatot, ám a vizsgálatot 1998 óta el kell végezni minden külföldről szállított gépjárművön, használt gépkocsik vásárlásakor, a műszaki alvázszám változtatás esetén, illetve egy már forgalomból kivont jármű újbóli forgalomba helyezésekor. A szigorított eljárásoknak és szabályoknak köszönhetően ma már csupán hivatalos eredetiségvizsgáló cégek telephelyén lehet elvégezni a vizsgálatot, ezzel egységessé téve a szolgáltatást minden egyes autókereskedő esetében.

Ha Ön is szeretné értékesíteni gépjárművét, keressen fel minket bizalommal hivatalos eredetiségvizsgálatra Székesfehérváron! Kérdéseivel és időpont egyeztetéssel kapcsolatban várjuk megkeresését!

 

Eredetiségvizsgálat: csak autóra kötelező?

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy az eredetiségvizsgálat csak autókra kötelező. Viszont, ha a vizsgálat lényegéből indulunk ki, akkor hamar észrevehetjük, hogy gyakorlatilag minden, rendszámmal ellátott jármű érintettnek számít.

Egy jármű eredetiségének megállapítása során annak egészét, az összes sajátosságával együtt hasonlítjuk össze a gépjármű azonosító elemeivel, illetve azok adataival. A cél, annak megállapítása, hogy a vizsgált jármű azonosítói; alváz-, motorszám és típustábla, gyári eredetűek-e, ha pedig eltérés található, akkor az milyen okokra vonatkoztatható vissza.

Ennek függvényében az eredetiségvizsgálat a következő járművekre kötelező:

 • személygépkocsik
 • motorkerékpárok (50 ccm-nél nagyobb motorral ellátva)
 • tehergépkocsik
 • utánfutók
 • lakókocsik
 • pótkocsik
 • lassújárművek
 • autóbuszok
 • munkagépek
 • traktorok

A megfelelő jogszabályi háttérre támaszkodva az eredetiségvizsgálat képes megakadályozni a járműbűnözést, aminek Ön, ha nem elég figyelmes, ugyanúgy részese lehet, mint a szándékosan lopást vagy egyéb vétséget/bűntettet elkövető személyek.

Eredetvizsgával kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!

 

Milyen dokumentumok szükségesek az eredetiségvizsgálathoz?

Az eredetvizsgához, mint más hivatalos eljáráshoz, szükség van néhány igazoló dokumentumra a járműről és tulajdonosáról. Persze mindez nem komplikált és teljesen természetes, viszont

jobb tisztában lenni vele, milyen papírokat vigyünk magunkkal, hogy ne legyen szükségtelen fáradtság vagy félreértés a hiányukból.

Attól függően változnak a szükséges dokumentumok, hogy jogi vagy magánszemély szeretne eredetiségvizsgát tenni.

Magánszemélyek esetében szükség van:

 • Forgalmi engedélyre (esetleg műszaki adatlapra)
 • A jármű törzskönyvében, ill. forgalmi engedélyében szereplő tulajdonos, vagy az adás-vételi szerződésben vevőként szereplő személy fényképes igazolványára (személyi igazolvány vagy vezetői engedély vagy útlevél) és lakcím kártyájára.
 • Amennyiben a jogszerű tulajdonos nincs jelen a vizsgálatnál, hivatalos meghatalmazásra.
 • A meghatalmazott (fent már a tulajdonos okmányaiként felsorolt) saját okmányaira.

Jogi személyeknél (cégeknél) szükséges:

 • A cég (megrendelő) 90 napnál nem régebbi cégkivonatára.
 • A cég aláírási címpéldányra, aláírási mintára.
 • Az aláírásra jogosult személy személyes okmányaira (személyi igazolvány vagy vezetői engedély vagy útlevél és lakcím kártya)
 • Hivatalos meghatalmazásra, amennyiben az aláírásra jogosult személy nincs a helyszínen.
 • A meghatalmazott (fent már a jogosult személy okmányiként felsorolt) saját okmányaira.

További, eredetiségvizsgával kapcsolatos információkért tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen minket elérhetőségeinken!

 

Hiányzik az eredetvizsga?

eredetvizsga

Milyen következményekkel jár, ha nincs meg az eredetvizsga? Mikhez szükséges az eredetiségvizsgálat?

Mikor új járművet akarunk a forgalomba helyeztetni, szükségünk van számos iratra, igazolásra, mint például a jármű műszaki alkalmasságát igazoló irat, vagy szükséges még kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, tulajdonjogot igazoló okirat és ez még csak töredéke a kötelező dokumentumoknak. Ehhez még társul az előzetes eredetiségvizsgálat elvégzését igazoló okirat, ami miatt meghiúsulhat az új gépjármű forgalomba helyeztetése, ezért semmiféleképpen nem szabad halogatni. De nemcsak a forgalomba helyeztetésnél fontos az eredetiségvizsgálat, hanem gépjármű adás-vételnél is. A vevőnek meg kell adnunk a lehetőséget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az általunk kínált gépjármű „tiszta”.

Amennyiben autója még nem vett részt eredetiségvizsgálaton, keressen fel minket bizalommal, hogy minden gördülékenyen menjen a gépjármű forgalomba helyeztetésénél, illetve a gépjármű adás-vételénél. Az eredetiségvizsgálathoz szükséges dokumentumok listájáról, és az eredetiségvizsgálat menetéről weboldalunkon további információt talál!

 

 

 A használt jármű vásárlás első lépése: eredetvizsgálat

gokartfehervar.hu1.15aug

A saját autó már természetesnek számít a modern ember életében, hiszen a segítségével gördülékenyebben intézhetjük ügyeinket, jobban beoszthatjuk időnket és biztosíthatjuk magunknak a nagyobb kényelmet is.

A vadonatúj autót ugyan nem mindenki engedheti meg magának, ám a használt autók piacán mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő modelleket. Ma már egy használt autó is jelenthet jó befektetést, ha okosan választunk. Azonban még egy jó vételt követően is érhetnek meglepetések. Ha megfeledkezünk egy fontos lépésről, mielőtt minden adás-vételi papírt elrendeznénk, könnyen pórul járhatunk.

Ne felejtsük el a használt autót eredetvizsgálatnak alávetni! Ezzel a lépéssel megkíméljük magunkat a későbbiekben fellépő kellemetlenségektől és bizonyosságot nyerhetünk afelől, hogy a jármű legális helyről származik.

Bízza ránk használt járműve vizsgálatát, és végeztessen eredetvizsgálatot Székesfehérváron! A részletekről bátran érdeklődjön elérhetőségeinken!

 

Hogyan zajlik az eredetiségvizsgálat?

gokartfehervar.hu2.15aug

Sokan, főleg első autó vásárlása esetén nincsenek tisztában azzal, hogyan is zajlik, miért fontos az eredetiségvizsgálat. Az eredetiségvizsgálat minden jármű esetében kötelező eljárás, legtöbbször külföldről behozott vagy használt járműveket érint ez az intézkedés.

Célja, hogy kiszűrje a bűncselekményből származó autókat és egyéb közlekedési eszközöket. Az eredetiségvizsgálatot minden tulajdonos váltáskor el kell végeztetni, egy fel nem használt vizsga pedig 60 napig érvényes. Az adásvételi szerződést mindenképpen a sikeres vizsgát követően írja csak alá, különben kellemetlen meglepetések érhetik.

Az eljárás csupán két lépésből épül fel. Az első részben Önnek annyi a dolga, hogy engedélyezési kérelmet nyújt be a fővárosi kormányhivatalhoz, átadja a járművet, az eredetiségvizsgáló pedig leellenőrzi azt. A második lépésben az adatokat elküldik a hatóságnak. Így nem áll fenn csalás lehetősége.

Amint Ön megkapja az eredményt, megkezdődhet az adás-vételi papírok rendezése. Megbízható vizsgáztatóra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal, és mi gondoskodunk az eredetiségvizsga zökkenőmentes, gyors és hiteles lebonyolításáról!

 

 

 

 

Amit még nem tudott az eredetvizsgáról

gokartfehervar.hu3.15aug

Az eredetiségvizsgálat számos esetben kötelező. Ön mindent tud az eredetiségvizsgálatról vagy vannak kérdései, hiányosságai a témában, melyekre még nem kapott választ? Az alábbiakban néhány hasznos tudnivalóval szeretnénk bővíteni tudását, és segítséget nyújtani a gyorsabb ügyintézésben.

A vizsgálatot 1998-ban vezették be azzal a céllal, hogy a kétes eredetű járműveket kiszűrjék, ennek köszönhetően jelentősen vissza is esett a lopott kocsik száma. Az eredetiségvizsgálat kötelező külföldről behozott használt jármű, a forgalomból kivont majd újra használatba kerülő jármű, az alvázszámot érintő műszaki beavatkozáson átesett járművek esetében, valamint minden tulajdonos váltáskor. A szabály nem vonatkozik muzeális darabokra, valamint négykerekű, segédmotoros kerékpárokra akkor, ha első alkalommal kerülnek forgalomba.

Amennyiben további információkra lenne szüksége szolgáltatásainkkal kapcsolatban, és megbízható kezekben szeretné tudni járművét, forduljon hozzánk!

 

 

Az eredetiségvizsgáról kicsit bővebben

eredetiségvizsgálat

A használtautó-piac kifehérítésének irányába a kormány az 1999. évi LXXXIV. törvénnyel tette meg első lépéseit, melyben bevezették a kötelező jellegű, előzetes eredetiségvizsgálat elvégzését.

Eredetiségvizsgálatot csak a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által jóváhagyott működési engedéllyel rendelkező vizsgálóállomás végezhet, magát a vizsgálatot pedig csak az arra jogosultságot szerzett személy láthatja el, ezzel biztosítva az egységes és pártatlan eljárást.

 A 2009. dec. 22. óta hatályos Kormányrendelet részletesen szabályozza a vizsgálóállomások működési és technikai feltételeit, a vizsgálók képzésének, továbbképzésének szabályait, valamint az eredetiségvizsgálat menetét. Ennek során a gépjárművek azonosítására szolgáló okmányok ellenőrzése mellett sor kerül az autók egyedi azonosítói, valamint egyéb technikai jellemzőinek ellenőrzésére is.

Ugyan ez első olvasásra bonyolultnak tűnhet, igazából nem az, és ne felejtsük el azt sem, hogy az eredetvizsgálat értünk, és járműveinkért van!

 

Az eredetiségvizsgálat menete

eredetiségvizsgálat

Egy autó biztonságosságának megállapítása nem merül ki a megfelelő guminyomás, vagy a fékpedálok működőképességének ellenőrzésénél, az autó tulajdonosa ugyanis köteles egy új autó beszerzésekor annak eredetiségéről is meggyőződni, méghozzá az eredetiségvizsgálat útján. Most nézzük meg az eredetiségvizsgálat folyamatait kicsit bővebben:

-    Alapvető ellenőrzések az alváz-, motor- és rendszámok leolvasása és az azonosításra szolgáló okmányok meglétének igazolása.
-    Festékréteg vastagságának meghatározása, vagy más, vegyszeres és anyagszerkezeti vizsgálatok elvégzése.
-    Az eredetiségvizsgálat során könnyen és gyorsan kibuknak az olyan alapvető hibák és hiányosságok, amelyek orvosolása az adásvétel megtörténte után lényegesen több fejfájásába kerülne az újdonsült tulajdonosnak.

Az eredetiségvizsgálat segítségével időt és energiát spórolhatunk, és nem utolsó sorban biztonságosabbá tehetjük az autóvásárlást.

Amennyiben megbízható szakemberektől szeretne segítséget kérni, válasszon minket!

 

Milyen okokra vezethetőek vissza az eredetiségvizsgálat eltérései?

 

A gépjárművek eredetiségének meghatározása egy titkos és zárt vizsgálati rendszerrel működik, mely során a gépjármű teljes egészét - az összes sajátosságával és egyediségével együtt – egyeztetik össze a járművet azonosító elemekkel, illetőleg azok adataival. Az eredetiségvizsgálat legfontosabb célja, hogy megállapítsák a vizsgált gépjármű azonosítói, mint az alváz- és motorszám, illetve a típustábla, gyári eredetűek-e.

Ha az eredetiségvizsgálat során eltérés tapasztalható, az a következő okokra vezethető vissza:

 • Jogosulatlan beavatkozás (hamisítás)
 • Korrózió, vagy sérülés utáni javítás
 • Járműbűnözés

Amennyiben az eredetiségvizsgálat ez utóbbit állapítja meg, hatósági és jogi következményekkel folytatódik tovább a kivizsgálás menete.


Ha Önnek is eredetiségvizsgára van szüksége, lejárt, vagy újonnan vásárolt gépjárművéhez, forduljon hozzánk bizalommal! A gyors ügyintézés érdekében kérjen tájékoztatást szakértő kollégáinktól a vizsgálat pontos menetével kapcsolatban!

 

Előzetes eredetiségvizsgálat szükségessége

 

A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 2. § 10. pontja szerint, a jármű előzetes eredetiségvizsgálata olyan hatósági eljárás, melynek végcélja a járművek azonosító adatai, és a jármű okmányok eredetiségének megállapítása.


Az előzetes eredetiségvizsgálatot el kell végezni:


•    A használt jármű, illetve a gyártótól származó járműkísérő lappal nem rendelkező új gépjármű, valamint a járműnyilvántartásba korábban még be nem vett lassú jármű, vagy egyéb jármű első forgalomba helyezésekor.
•    A gépkocsi alvázszámának megváltoztatásával járó műszaki beavatkozást megelőzően.
•    Más EU tagállamból belföldi használat okán behozott használt gépkocsi, belföldi forgalomba helyezését megelőzően, a jármű tulajdonosa kérelméhez csatoltan eljuttatja a származási tagállam hatósága által kibocsátott:
•    nem harmonizált adattartalmú forgalmi engedélyt vagy annak a kiállító hatóság által hitelesített másolatát, illetve
•     harmonizált adattartalmú forgalmi engedély I. részét (illetőleg a II. részét, ha a gépjármű származási tagállamában ez kiállításra került)


Ebben az esetben, az előzetes eredetiségvizsgálat nem szükséges.


Ha Önnek is eredetiségvizsgálatra van szüksége, forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz!

 

Előzetes eredetiségvizsgálat szükségessége

A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 2. § 10. pontja szerint, a jármű előzetes eredetiségvizsgálata olyan hatósági eljárás, melynek végcélja a járművek azonosító adatai, és a jármű okmányok eredetiségének megállapítása.

Az előzetes eredetiségvizsgálatot el kell végezni:

·         A használt jármű, illetve a gyártótól származó járműkísérő lappal nem rendelkező új gépjármű, valamint a járműnyilvántartásba korábban még be nem vett lassú jármű, vagy egyéb jármű első forgalomba helyezésekor.

·         A gépkocsi alvázszámának megváltoztatásával járó műszaki beavatkozást megelőzően.

·         Más EU tagállamból belföldi használat okán behozott használt gépkocsi, belföldi forgalomba helyezését megelőzően, a jármű tulajdonosa kérelméhez csatoltan eljuttatja a származási tagállam hatósága által kibocsátott:

·         nem harmonizált adattartalmú forgalmi engedélyt vagy annak a kiállító hatóság által hitelesített másolatát, illetve

·         harmonizált adattartalmú forgalmi engedély I. részét (illetőleg a II. részét, ha a gépjármű származási tagállamában ez kiállításra került)

Ebben az esetben, az előzetes eredetiségvizsgálat nem szükséges.

Ha Önnek is eredetiségvizsgálatra van szüksége, forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz!

 

 

Végeztesse el az eredetiségvizsgálatot mihamarabb!

 

eredetiségvizsgálat

Manapság sokan vagyunk olyan helyzetben, hogy nem tudhatjuk előre, mit hoz a holnap. Amikor pedig gyorsan kellene túladni az autón, mert esetleg egy új vásárlására nyílik jutányosan lehetőség és szükség lenne a régibe fektetett pénzre, olyankor már hirtelen nincs hova kapni.


Ilyenkor jöhet jól az előre elkészített eredetiségvizsgálat!


Az autók adás-vétele során kötelességünk a vevő felé bizonyítani, hogy a gépjármű megbízható forrásból származik és semmilyen problémás ügylettel nem hozható összeköttetésbe. Erre adja meg a lehetőséget az eredetiségvizsgálat, amely mindenkinek jó, hiszen az autót áruló személy jogszerűen jár el, míg a vásárló is biztos lehet abban, hogy mit is kap a pénzéért.


Gondolkodik azon, hogy túladjon az autóján, vagy lehetőséget lát arra, hogy olyan események történjenek, amelyek miatt megválna tőle, de még nem volt ellenőrzésen? Akkor gondoljon előre az eredetiségvizsgálatra, könnyítse meg a saját dolgát és jöjjön el hozzánk időben! Várjuk megkeresését!

 

Az eredetiségvizsgálat eredményéről bővebben

eredetiségvizsgálat

Jármű adás-vételekor minden esetben szükséges az eredetiségvizsgálat elvégzése. Nézzük, milyen eredménnyel zárulhat, és ha vannak, mik a további teendők!

 1. Ha a jármű „átment a vizsgán”, egy igazolást kap, amit okmányirodában vagy postai úton vehet át a tulajdonos. Ebben az esetben nincsen további teendő, a jármű átírása megkezdődhet. A vizsga pozitív eredménnyel zárul, ha az alvázszám, a rendszám és a motorszám sértetlenek és megegyeznek a nyilvántartott adatokkal. Külső, jogtalan beavatkozás nyoma nincs az egyedi azonosító adatokban.
 2. Ha a jármű nem felelt meg az eredetiségvizsgálat követelményeinek, és bűncselekmény gyanúja merül fel, az okmányiroda küld értesítést, hogy milyen eljárást indítanak. Ebben az esetben a jármű egyedi azonosító adatai sérültek, vagy hamisak, vagy nem állapítható meg a járműokmány eredetisége. Nem zárható ki a bűncselekmény.
 3. További hatósági intézkedésre van szükség abban az esetben, ha a vizsgált adatok nem egyeznek, de nem látható külső jogtalan beavatkozás nyoma. Kizárható a bűncselekmény.

Forduljon hozzánk, ha eredetiségvizsgálatot szeretne végeztetni!

 

Mikor nincs szükség az eredetiségvizsgálatra?

eredetiségvizsgálat

Néhány esetben a törvény nem teszi kötelezővé az eredetiségvizsgálatot. Nem kötelező, ha az átírás jogalapja:

 • Öröklés
 • Gazdasági társaságok átalakulásával bekövetkezett vagyonszerzés, feltéve, hogy az újonnan létrejött gazdálkodó szervezet a korábbinak általános jogutódja
 • A közös tulajdon megszüntetése, ha a jármű valamelyik tulajdonostárs birtokába kerül vagy annak jogalapja közös tulajdon létesítése, ha az egyik tulajdonostárs korábban a jármű birtokosa volt
 • A pénzügyi lízingszerződés teljesítése, amelynek során a jármű nyilvántartott üzemben tartója a jármű tulajdonjogát megszerzi
 • Állami vagy önkormányzati szerv, vagy önkormányzat kezelésében lévő jármű más állami szerv, vagy önkormányzat részére történő átadása
 • A használt jármű cégjegyzék vagy vállalkozói igazolvány alapján az adásvétel időpontjában fő tevékenysége szerint gépjármű-kereskedelemre jogosult szervezet vagy vállalkozó tulajdonába kerülése, kivéve a rendeltetésszerű használat céljából történő tulajdonszerzést
 • Muzeális jellegű járművek forgalomba helyezése esetén

Hívjon minket, ha az Ön autója esetében eredetiségvizsgálatra van szükség!

 

Miért szükséges eredetiségvizsgálat? A csalók módszerei

ereditégvizsgálat

Az eredetiségvizsgálat olyan ellenőrzés, amely a vásárlót védi elsősorban, hiszen egy kéz alól vett autó esetében sosem biztos, hogy valóban jogtiszta járműről van szó. Sajnos gyakran előfordul, hogy lopott autót adnak el valakinek, de a kötelező eredetiségvizsgálat segítségével kiszűrhetők az ilyen esetek.

Mire kell figyelni?

Az alvázszám az elsődleges támpont, amelyet eredetiségvizsgálat során ellenőrizni kell. Ma már számos módszert alkalmaznak a csalók, amit sokszor nehéz felismerni, de egy hozzáértő szakember kiszúrja az ilyesmit. Eddig csak az alvázszám átütésről hallott? Pedig van, hogy az egész környező lemezfelületet kicserélik, ekkor pedig nehezebb észrevenni, hogy hozzányúltak az autóhoz!

De van olyan jel is, amit akár Ön is kiszűrhet még vásárlás előtt. Amikor egy autó összes üvege kicserélésre került, az gyanakvásra ad okot – ha más nem, akkor egyszer már nagyon alaposan összetörték a kocsit.

Az eredetiségvizsgálat során a szakemberek apróságokra is odafigyelnek. Bizonyos jelek (mint például egy adott modellnél a levegőbuborék mindig ugyanazon matrica alatt) a vizsgálódó személy számára jelentőséggel bírnak.

Ne feledje, az eredetiségvizsgálat nem véletlenül kötelező! Elvégzéséért keressen minket bátran!

 

Ön tudja, hogy miért is fontos az eredetvizsgálat?

gokartfehervar.hu 16.julAz eredetiségvizsgálattal kapcsolatban erőteljesen megoszlanak a vélemények. Sokak számára ez egy hatalmas teher, de bárhogy is nézzük az eredetiségvizsgálat rendkívül fontos. Egyrészt törvényben leírt kötelesség, nem beszélve arról sem, hogy nem lehet nélküle elintézni az átírást.

Az eredetiségvizsgálat célja az autólopások megakadályozása. Érdekességnek tűnhet, hogy 1990-ben 1,96 millió személygépkocsiból loptak el 27000 darabot, majd pedig az 1998-as eredetiségvizsgálat bevezetése után következő egy két évben ez a szám 6500 körülire esett vissza. 2014-ben ez a szám 4500-ra csökkent tovább. Az eredetiségvizsgálat során egy szakember megvizsgálja a jármű alvázszámát, azért ezt, mivel ez az autó egyetlen olyan pontja, ami alig férhető hozzá, illetve nehezen üthető át, takarható el, vagy cserélhető ki.

Az eredetiségvizsgálatra érdemes mielőbb bejelentkezni, mert az adásvételi aláírásától számítva 15 naptári napunk van az okmányirodai ügyintézésre. Ha Ön is eredetiségvizsgálatot akar végeztetni új autóján, akkor bátran lépjen kapcsoltba velünk mielőbb!

Az eredményes személygépjármű eladás titka

eredetvizsgálatNapjainkban sokszor jelent problémát megbízni embertársainkban, melynek oka a bűncselekmények növekvő száma lehet. Ezt a jelenséget nap, mint nap érzékelheti az ember, főként, ha valamilyen haszontárgyon szeretne túladni. Nincs ez másként a gépjárművekkel sem, felesleges meghirdetni az autót eredetiségvizsgálat nélkül, mely természetesen kötelező is.

Az eredetiségvizsgálat segít létrehozni azt a bizalmi kapcsolatot, mely ennek hiányában talán létre sem jönne. Ugyan ezt a vizsgálatot kérvényezheti a vásárló is, ám ha eredményes adás-vételen szeretnénk túllenni, és viszonylag rövid határidőn belül, akkor jobb elébe menni a dolgoknak, és az eladásra kínált autó tulajdonosának minél előbb igényelni az eredetiségvizsgálatot.

Ennek az okmánynak a birtokában felgyorsíthatjuk az ügyintézést, és gördülékenyebbé tehetjük az eladási folyamatot! Ha Ön is szeretne bizalmat kelteni vásárlóiban, már az első találkozás alkalmával, csináltasson időben eredetiségvizsgálatot! Legyen a gépjármű eladása gyors és gördülékeny folyamat!

Elérhetőségek

 

Telefon: +36-22- 503-380
Mobil: +36-20-2-099-181

 

Gokartpálya nyitvatartas:

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Hétfő - Csütörtök:  10.00 - 17.00- ig 

Péntek - Szombat : 10:00 - 17.00-ig 

Vasárnap : 10:00 - 17.00-ig

Rossz idő esetén gokartozás nem lehetséges

 

Jó idő esetén minimum 4 fő 2*8 perc estén

rendelkezésre állunk.

 

Eredetvizsgálat nyitvatartás:

Hétfő - Csütörtök:  8.00 - 17.00- ig 

Péntek: 8:00 - 16:00-ig

Szombat  : 10:00 - 14:00

Vasárnap: Csak előzetes időponfoglalás esetén

NYITVATARTÁSI IDŐBEN NEM KELL

IDŐPONTOT FOGLALNI!

Email: atiras@atiras.eu

Felhívjuk Kedves vendégeink figyelmét

hogy az autót tisztán és üresen hozzák el a vizsgálatra!

Valamint hétvégén az eredetiség viszgálat,

biztosítás kötés estén 5000 Ft különdíjjat számolunk fel. 

Átírás ügyintézés 6000 Ft. 

Székesfehérvár, Szárcsa u. 40.


Nyitva.tartási időtől való eltérés esetén
telefonos bejelentkezés szükséges.

Eredetiség vizsgálat hétvégén és ünnepnapokon külön díj ellenében.

Időpont foglalás telefonon!

Nagyobb csoport esetén telefonos egyeztetés szükséges.

Keresés az oldalon

Eredetvizsgálat

Az eredetiségvizsgálat díja jelenleg 17000 Ft és 20000 Ft közöt változik, attól függően,hogy hány köbcentiméteres az autó, jármű stb. Adásvételkor általában megegyezés kérdése, hogy ki fizeti az eredetiségvizsgálat díját: az eladó vagy a vevő. Ezt a kérdést célszerű az áralku során tisztázni.

Gépjármű eredetiség vizsgálat

Márkafüggetlen autószervíz

automobile logoTeljeskörű gépjármű átvizsgálás, műszaki vizsgára vó felkészítés.

Átírás ügyintézés:

(1) Gépjármű eredetiségvizsgálat
(2) Kötelező biztosítás kötés
(3) Okmányirodai ügyintézés

Térkép

Blog

car interiorLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...